Pasteitjes met een vulling van pittige spinazie en feta

Zelf pasteitjes maken gaat makkelijk met kant en klaar bladerdeeg. In dit vegetarische recept worden de pasteitjes gevuld met pittige spinazie en feta. Je kunt zelf variëren met hoeveel vulling je er in doet of experimenteren met andere vullingen.











Ingrediënten:
- pakje bladerdeeg met 10 stuks
- diepvriesspinazie in blokjes
- 1 blok feta-kaas verbrokkeld
- 3 uien
- 4 knoflook
- 1 tomaat
- olie en boter
- kippenbouillonblokje (of vegetarische groentenbouillonblokje)
- Turkse gedroogde peper
- kruiden naar eigen smaak (zout, zwarte peper, citroenpeper, knoflookpoeder, mespuntje komijn)
- bloem

Bereiding:
- Maal de uien met de knoflook en bak deze in een pan met anti-aanbaklaag aan in wat olijfolie met een lepel roomboter.
- Doe er de gemalen tomaat bij en het bouillonblokje.
- Voeg dan de blokjes half ontdooide spinazie bij en ga dit goed bakken.
- Voeg het bouillonblokje, de Turkse gedroogde peper (naar smaak) en andere kruiden toe.
- Blijf dit op hoog vuur roerbakken tot alle vocht is verdampt en de spinazie smeuïg is. Laat wat afkoelen.

- Leg een ontdooid plakje bladerdeeg op een met bloem bestrooid aanrecht en rol alleen de buitenste randjes een stukje uit.
- Leg een eetlepel spinazie in het midden en strooi daar wat feta overheen.
- Maak de randjes nat met wat water en vouw het pasteitje dicht en druk de randen dicht.
- Bak de pasteitjes op een met boter ingevette bakplaat op 230 graden gaar waarbij je steeds in de gaten houdt of ze niet verbranden. Als ze aan de bovenkant mooi bruin zijn, de pasteitjes nog even omkeren zodat beide kanten mooi goudbruin zijn.
- Heerlijk om te eten met een pittige saus/salsa van tomaten en peper of harissa!

* Tip: als er nog gebakken spinazie over is, dan smaakt dit heerlijk bij een rijstmaaltijd!

Rubriek: Brood, Turkse recepten, Snacks, Vegetarisch










Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen