Ingredienten:
- 200-250 gram volle Turkse yoghurt (die niet vloeibaar is).
- 1-2 kippenbouillontabletten
- 2 eetlepels gedroogde munt
- naar smaak turkse rode pepervlokken (Pul Biber)
- 100 gram boter
- 1 ei
- 2 afgestreken eetlepels bloem
- 2 uien
- 4 knoflook
- water
- 1 kopje gewassen rijst
- zout naar smaak
Bereiding:
- Maal of snij de uien en knoflook fijn.
- Doe het ei in een bakje en voeg hierbij de yoghurt en bloem en mix het tot een papje zonder klontjes.
- Laat de boter smelten in een grote pan en bak op laag vuur de ui en knoflook even zacht aan. Ze mag niet bruin bakken.
- Voeg de gedroogde munt toe.
- Voeg de gewenste hoeveelheid water toe voor het aantal personen (ongeveer 2 liter of meer)
- Voeg de kippenbouillontabletten toe.
- Voeg het water toe en de rijst.
- Laat de bouillon koken tot de rijst zacht is (ongeveer 20-25 minuten).
- Neem een lepel hete bouillon uit de pan en roer dit door het bloem-yoghurtpapje zodat er geen klontjes zullen komen bij het toevoegen aan de pan. Herhaal dit nogmaals.
- Voeg dan onder voortdurend roeren dit papje toe aan de bouillon.
- Voeg de pepervlokken toe (en voor liefhebbers nog wat dille).
- Laat de soep nog even koken tot hij de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel nog wat extra yoghurt toe als je veel water hebt gebruikt.
- Dien de soep op met Turks brood en een partje citroen. Het citroensap geeft de soep nog wat extra smaak!
Rubriek: Turkse recepten, soepen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten