Chinees-Indonesische Foe Yong Hai met garnalen

Foe Yong Hai is een heerlijk gerecht van Chinese oorsprong, maar dat ook wordt gemaakt in de Indonesische keuken. Het is heel makkelijk te maken en snel klaar!








Ingrediënten:
- 4 grote eieren
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel witte peper
- 1/2 ui fijngesneden
- 50 gram gepelde grote garnalen
- 2 volle dessertlepels maizena 
- scheutje heldere vissaus

Saus: 
- 1 volle eetlepel boter
- 1  ui in schijfjes
- 1 fijngesneden knoflook
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- rode lombok in dunne schuine reepjes
- een stukje (winter)wortel in dunne reepjes 
- 1 lente-ui in dunne reepjes
- kleine diepvrieserwten
- 1/2 theel. suiker
- 1/2 theel. azijn
- 1/2 theel. zout
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 100 ml. water

Bereiding omelet:
- Breek de eieren in een kom.
- Voeg de fijngesneden garnalen toe.
- Voeg zout en witte peper toe.
- Voeg de 2 dessertlepels maizena toe en roer alles goed om.
- Voeg de gesneden ui toe/
- Voeg een scheutje heldere vissaus toe.
- Bak de omelet in gedeelten in ruime olie goudbruin en laat ze uitlekken. 

Bereiding saus:
- Verhit boter in een koekenpan en bak hier in de ui en knoflook.
- Voeg de reepjes wortel toe en de rode lombok.
- Voeg de tomatenketchup toe en blijf roeren.
- Voeg het water toe.
- Voeg zout en suiker toe.
- Voeg een paar druppels azijn toe.
- Voeg de ontdooide erwtjes toe en roerbak tot deze heet zijn.
- Voeg dan 1/2 gesneden lente-ui toe (de rest is voor garnering).
Stapel de omeletten op een bord en schep hier de saus overheen en garneer met de rest van de fijngesneden lente-ui!

Tip: als je van gember houdt, dan kun je wat gemberpoeder toevoegen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen