Smoor Daging: Indonesisch recept van gestoofd rundvlees in ketjap

Daging smoor is eenvoudig gerecht van gestoofd rundvlees op zijn Indisch. Het vlees wordt zacht gekookt in een saus van kruiden en ketjap. Er worden soms ook gebakken aardappels aan toegevoegd. Lekker met witte rijst en een groentegerecht of salade.










Ingrediƫnten:
- 750 gram rundvlees (mag vet aan zitten)
- 3 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel witte peper
- scheutje azijn
- 1 tomaat
- 1 theelepel suiker
- 3 eetlepels ketjap manis (zoet)
- 1 eetlepel ketjap asin (zout)
- 3 eetlepels boter
- zout en kippenbouillonblokje
- optioneel gebakken stukjes aardappel

Bereiding:
- Snij het rundvlees in stukjes en strooi er wat zout over.
 - Snij de uien in ringen en de knoflook fijn en bak ze even aan in de boter.
- Voeg het vlees toe en bak dit even aan.
- Voeg de fijngesneden tomaat toe met de ketjap, suiker en de kruiden en het kippenbouillonblokje en bak nog enkele minuten.
- Voeg water toe tot het vlees onder staat en laat het 2-3 uur sudderen tot het helemaal zacht is. Voeg wat extra water toe als het vocht teveel inkookt.
- Voeg op het laatst een scheutje azijn toe en eventueel nog zout naar smaak.
- Als je er nog gefrituurde stukjes aardappel aan wil toevoegen doe je dit op het laatste moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen