Ikan Taotjo: Indonesisch recept van gebakken makreel met taotjo en veel pepers

Ikan taotjo is een pittig gerecht van gebakken vis (makreel of kant en klare gebakken lekkerbekjes) met tomaat, veel pepers en als smaakmaker taotjo.









Taotjo is gele bonensaus en verkrijgbaar in blikjes of potjes bij de toko. Het is zout, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid die je gebruikt. Je kunt altijd meer toevoegen als het nodig is.

Ingrediënten:
- 3 makrelen
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 4 tomaten in stukjes
- 2 groene lomboks
- 2 rode lomboks
- 2 blaadjes salam
- 2 cm verse laos
- 2 cm verse gember
- 1 volle eetlepel taotjo
- stukje trassi
- suiker en zout naar smaak
- citroensap

Bereiding:
- Maak de makreel schoon en was ze goed. Smeer ze in met citroensap en zout en laat marineren.
- Spoel ze af en dep droog en bak de makreel dan in de olie.
- Snij de ui en knoflook fijn of maal ze in de hakmolen.
- Snij de pepers in schuine reepjes.
- Verhit wat olie in een wok en fruit de ui, knoflook, gember, laos en salamblaadjes en voeg dan de pepers en trassi toe.
- Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe.
- Laat dit even bakken en voeg dan de taotjo toe en eventueel een beetje water.
- Voeg suiker en zout naar smaak toe.
- Doe de gebakken makreel in de saus en laat deze 5-10 minuten meestoven. Haal voor het opdienen de kruiden er uit.

*Tip 1: Als je lekkerbekjes gebruikt, laat deze dan maar heel even in de saus stoven.
*Tip 2: als je niet van erg heet houdt, voeg dan 200 ml. santen toe aan het gerecht en gebruik minder pepers.

Rubriek: Visgerechten, Indonesische recepten

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen