De lekkerste Hongaarse goulash met verse tomaten, paprika's, rode ui en knoflook!

Echte goulash maak je het lekkerste met verse ingrediënten, zoals tomaten, paprika's, rode uien en knoflook. Het kruid kummel geeft de goulash de traditionele smaak. Heerlijk met rijst en een frisse salade!









Ingrediënten:
- 1 kilo rundvlees in kleine blokjes gesneden
- 4 rode uien
- 8 teentjes knoflook
- 7-8 rijpe tomaten
- 1 groot blikje tomatenpuree
- zwarte peper
- 2 afgestreken eetlepels paprikapoeder (pittig)
- 2 kippenbouillonblokjes
- zout
- 2 theelepels kummel
- olijfolie
- optioneel cajunpoeder (dit is een heerlijke pittige mix van kruiden die overal bij past)

Bereiding:
- Maak de uien met de knoflook fijn in het hakblok van de staafmixer.
- Maal de paprika's ook fijn in het hakblok en zet apart.
- Maal de tomaten ook fijn en zet apart.

- Verhit een paar eetlepels olijfolie in een flinke pan.
- Bak de uien en knoflook even aan.
- Doe er het vlees bij met wat zout en bak alles goed aan.
- Voeg de tomatenpuree toe.
- Voeg dan de gemalen paprika's toe en de bouillonblokjes.
- Voeg de zwarte peper en het paprikapoeder toe.
- Voeg de gemalen tomaten toe en roer alles goed om.
- Voeg een beetje water toe en desnoods wat extra zout en eventueel cajunpoeder.
- Doe het deksel op de pan en laat de goulash minstens 2 uur stoven tot het vlees heel zacht is.

- De tomaten geven veel vocht af, maar het gerecht kookt ook in,  dus kijk tijdens het stoven tussendoor steeds of er wat water bij moet. Als het gerecht op het einde toch wat teveel vocht heeft, kook het dan op hoog vuur even in. Desnoods het gerecht nog wat extra binden met wat aangelengde maizena of kant en klare allesbinder.

Dien het gerecht op met witte rijst en een frisse salade!

* Tip 1: Als je geen kummel kunt krijgen, neem dan een zakje goulashkruiden, want daar zit ook kummel in.

Tip 2: Als je van hete gerechten houdt, dan kun je er wat extra Turkse gedroogde rode peper toevoegen (Pul-Biber) of Noord-Afrikaanse Harissa (daar zit ook kummel in).





Rubriek: Wereldkeuken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten