Stoofpotje van vis in verse tomatensaus met Turkse pepers


Deze visschotel is makkelijk te maken en zit vol verse groenten! Je kunt koolvis uit de diepvries gebruiken of verse visfilet. Laat de Turkse pepers in zijn geheel in de tomatensaus meestoven, zodat iedereen op zijn bord kan bepalen of ze hem willen eten of niet. Hou je niet van pittig eten, vervang dan de pepers door Turkse paprika's die niet heet zijn.










Ingrediënten:

- 1 pakje diepvries koolvis (2 personen) of 2 pakjes (4 personen)
- 5-7 grote rijpe tomaten
- 1 grote rode paprika
- naar smaak voorgekookte roosjes broccoli
- Turkse pepers naar aantal personen
- 3 rode uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 kippenbouillonblok
- zwarte peper
- 1 eetlepel paprikapoeder
- theel. tijm
- theel. oregano
- theel. gedroogde basilicum (of naar smaak verse basilicum)
- naar smaak gedroogde Turkse rode pepervlokken
- olijfolie
- zout


Bereiding:

- Maal de uien en knoflook in het hakblok van de staafmixer.
- Snij de paprika in stukjes of maal deze ook fijn.
- Maal de tomaten ook fijn.
- Verhit in een hapjespan een paar eetlepels olijfolie.
- Bak hierin de uien-knoflook.
- Voeg de gesneden of gemalen paprika toe.
- Voeg de tomaten toe.
- Voeg de kruiden en bouillonblok toe.
- Laat de saus even pruttelen en als het vocht van de tomaten voor een flink deel is ingekookt leg je er de stukken diepvriesvis in.
- Duw de vis onder de saus en leg de Turkse pepers er op.
- Laat dit een half uur stoven. Af en toe voorzichtig roeren om de vis niet uit elkaar te laten vallen.
- Doe er 5 minuten voor het einde voorgekookte roosjes broccoli bij en voeg naar smaak extra zout en Turkse rode pepervlokken toe.

















Dien de stoofschotel op met gekookte rijst.

Meer Visgerechten en Wereldkeuken.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen