Rijstschotel met chorizo en verse spinazie

Deze rijstschotel is perfect voor iedereen die van verse spinazie houdt, maar dit ook wel eens op een andere manier wil eten. De chorizo wordt in kleine stukjes gesneden en gebakken met ui en knoflook. Daarna wordt de verse spinazie even meegebakken en als laatste wordt de gekookte rijst er doorheen geroerd. Heel eenvoudig, maar oh zo lekker!






Ingrediƫnten:
- gekookte rijst (al naar gelang het aantal personen)
- 1 droge chorizoworst
- 1 zak verse gewassen spinazie (of een bosje wilde spinazie)
- kippenbouillonblokje
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rijpe tomaat
- zwarte peper
- zout
- olijfolie
- naar smaak eventueel een gesnipperde rode lombok

Bereiding:
- Kook de rijst van te voren.
- Snij de chorizo in dunne plakjes of kleine blokjes.
- Snij de ui, knoflook en eventueel rode peper fijn.
- Als je geen gewassen spinazie gebruikt, was dan de spinazie een paar keer goed zodat er geen zand tussen zit en laat ze heel goed uitlekken. De spinazie moet droog zijn.

- Verhit een paar eetlepels olie in een hapjespan.
- Fruit de ui even aan, doe er dan de chorizo bij en bak dit even samen. Daarna kan de knoflook (en eventueel rode peper) er bij.
- Voeg dan de in stukjes gesneden tomaat toe, de zwarte peper en het kippenbouillonblok (of meer naar smaak).
- Voeg dan de spinazie in gedeelten toe en zodra de spinazie is geslonken (voeg eventueel nog wat zout en peper toe) kan de rijst erbij. Alles goed doorroeren tot alles is gemengd.

Tip: Strooi er bij het opdienen flink wat gekruimelde feta overheen.

Rubriek: Rijstgerechten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen