Waterkers met pasta,gorgonzola en hazelnoten

Waterkers is niet alleen goed voor je huid, maar vooral een heerlijke groente om te verwerken in salades. In dit recept wordt de waterkers met hazelnoten en gorgonzola in een pastasalade verwerkt.






Ingredienten:
- 150 g penne (pasta) 
- 1/2 zakje hazelnoten 
- 2 lente-uitjes 
- 100 g gorgonzola 
- 1 eetlepel witte-wijnazijn 
- theelepel mosterd
- paar eetlepels olijfolie 
- verse basilicum 
- versgemalen peper
- zout
- 2 zakjes waterkers (Ć  75 g) 

 Bereiding:
- Kook de pasta naar gebruiksaanwijzing in een pan met ruim kokend water met zout gaar.
-  Ondertussen de hazelnoten grof hakken en in een droge koekenpan goudbruin roosteren. 
- Op een bord laten afkoelen. 
- Lente-uitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. 
- Giet de penne af. 
- Gorgonzola in stukjes snijden, door penne mengen en al roerend laten smelten. 
- In een kom de azijn met olie, zout, mosterd en peper tot een dressing kloppen. 
- Pasta en lente-ui erdoor scheppen en wat blaadjes basilicum. Laten afkoelen. 
- Verwijder de grove takjes uit de waterkers. 
- Waterkers door de pastasalade mengen en eventueel nog wat extra zout en olijfolie toevoegen. 
- Bij het opdienen wat van de geroosterde hazelnoten over de pasta strooien.

Tip 1: Je kunt ook nog wat gesneden avocado door de salade mengen.
Tip 2: Je kunt ook walnoten gebruiken

Rubriek: Salade

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen