Geroosterde zoete aardappels met olijfolie en zeezout

Zoete aardappels zijn zeer geschikt om in de oven te bakken. Ze hebben een heerlijke smaak en zijn een perfecte basis voor wereldgerechten!









Ingredienten:
- aantal zoete aardappels naar hoeveelheid personen (1 grote aardappel per persoon)
- zout
- zwarte peper
- olijfolie

Bereiding:
- Was de zoete aardappels en dep ze droog met keukenpapier.
- Snij ze in dikke partjes.
- Gebruik een anti-aanbak bakplaat of leg keukenpapier of aluminiumfolie op de bakplaat.
- Spreid de partjes over de plaat en strooi en olijfolie en zwarte peper uit de pepermolen over.
- Strooi er zeezout over (dit kan ook na het bakken) en bak de aardappels in ongeveer een half uur krokant.
- Tijdens het bakken even de partjes omdraaien, zodat ze aan beide kanten krokant worden.

Tip 1: De aardappels kunnen ook eerst aangebakken worden in een anti-aanbak hapjespan met olijfolie. Zodra de partjes krokant worden, kunnen ze in de oven om ze nog krokanter en gaar te bakken.
Tip 2: Je kunt er ook kruiden als tijm of basilicum (en knoflook) aan toevoegen, al naar gelang het gerecht waarbij de de zoete aardappels worden opgediend.

Rubriek: Aardappelen/Aardvruchten


1 opmerking: